PERS INFORMATIE

Game Changers is een initiatief welke elke jaar een charity stream organiseert. Een charity stream is een inzamelingsactie in de vorm van een meerdaagse gaming marathon, live uitgezonden via internet. Populaire Nederlandse streamers en bedrijven dragen allemaal op hun eigen manier een steentje bij aan dit evenement: sommigen zijn namelijk te gast tijdens het evenement, terwijl anderen winacties mogelijk maken.

Game Changers Nederland is een jaarlijks initiatief opgezet door online gaming magazine StarGamers.nl en Facebookgroep PlayStation Nederland ten behoeve van een jaarlijks wisselend goed doel.

CONCEPT

Van 10 tot en met 12 februari 2023 gaan de vrijwilligers van Game Changers een streamevenement organiseren waar er gegamed wordt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Duchenne Parent Project. De stream is te volgen via het Facebook en Twitch kanaal van Game Changers. Tijdens de stream zullen games gespeeld worden die leuk zijn om naar te kijken. Daarnaast zal gedurende de stream diverse gaming-items verloot en geveild worden om potentiele donateurs naar de stream te trekken.

Doneren is mogelijk via onze speciale actiepagina:http://doneer.gcnl.one 

DUCHENNE PARENT PROJECT

Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen.Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig (meestal rond de 20 jaar). Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.

Ouders van kinderen met Duchenne maken zich sterk en hebben zich 25 jaar geleden verenigd in het Duchenne Parent Project. Samen werken we aan het versnellen van de ontwikkelen van genezing of behandeling voor de ziekte van Duchenne en het verbeteren van de medische zorg. Daarnaast zetten we ons in voor de ontwikkeling van een exoskelet om de armfunctie te behouden. Hierdoor is er nu al een  en een beter toekomstperspectief voor iedereen met Duchenne.

Met jouw donatie zet je je in voor kinderen met zieke spieren voor een beter en langer leven!

PROMOTIEVIDEO

De onderstaande promotievideo(‘s) mogen altijd gebruikt worden.

LOGO, POSTER & BANNER

Wil je ons helpen promoten? Hieronder vindt je ons logo met daarbij een promotionele poster en banner die je makkelijk kunt downloaden!

 GAME CHANGERS IN DE MEDIA

2019: Het Kontakt, Brabants Dagblad,

2020: Chez Geeque, StarGamers, Female-Gamers,

2021: Female Gamers, That’s Gaming, Female Gamers,

2022: Bommelerwaardgids, Female-Gamers, StarGamers,

2023: Female-Gamers, ThatsGaming, StarGamers, XGN